Jelentkezz a finn felsőoktatásba!

You are currently viewing Jelentkezz a finn felsőoktatásba!

A finnországi University of Applied Sciences típusú egyetemekre való felvételi vizsga az idei évtől egy új, egységes rendszer alapján működik.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy jelentkezési űrlappal hat különböző felsőoktatási képzésre is lehet jelentkezni és csak egyféle felvételi vizsgát kell teljesíteni – ellenben az eddigi vizsgákkal, ahol különböző szakokra (mérnök, ápoló, üzleti) külön felvételiket kellett tenni. A jelentkezés 2022. január 5én megnyílt és január 19-ig tudtok jelentkezni, mellyel a 2022 őszén induló képzésekre lehet bekerülni. 

A jelentkezés során minden angol nyelvű képzés megjelölhető, alap- és mesterképzés egyaránt, összesen 214 különböző program közül válogathatnak a Finnországban továbbtanulni vágyók. A képzések listája és részletei, valamint a jelentkezés is a megújult StudyInfo oldalon érhetőek el. A jelentkezési űrlap csak a jelentkezési időszakban érhető el a Studyinfo kezdőoldalán és az adott képzés oldalán. A studyinfo tulajdonképpen a ‘finn felvi.hu-nak’ felel meg.

Minden szükséges információt megtalálsz a Studyinfo oldalon valamint további hasznos tippeket adtunk előzetesen online előadásaink során, melyeket ezen a linken keresztül nézhetsz vissza: Webinárium felvételek. További partneregyetemeink képzéseit pedig itt találod. Az új egységes felvételi folyamatokról pedig bővebben itt oldalon olvashatsz.


Ha bármi további kérdésed van, vagy szeretnéd a segítségünket kérni a jelentkezés során: foglalj időpontot ingyenes tanácsadásunkra https://www.calendly.com/finnminta/15perces.

Vélemény, hozzászólás?