Service Design, Strategies and Innovations: nemzetközi mesterképzés finn, észt és lett egyetemeken

You are currently viewing Service Design, Strategies and Innovations: nemzetközi mesterképzés finn, észt és lett egyetemeken

Megkezdődött a jelentkezés egy új és egyedülálló nemzetközi mesterképzésre, amelynek középpontjában a szolgáltatásfejlesztés, -menedzsment és -vezetés áll. A két éves mesterképzés finn, észt és lett egyetemek együttműködésében valósul meg.


Május 15-30 között várják azon érdeklődők jelentkezését, akik: 

  • Alapfokú diplomával rendelkeznek bármilyen szakmai területről
  • Két éves munkatapasztalatot már szereztek a szakmájukban 
  • Érdeklődnek a szolgáltatástervezés iránt, és céljuk, hogy a szolgáltatások kialakítása terén vezető szerepet töltsenek be 
  • Angol szakmai nyelven magabiztosan tudnak kommunikálni és van nyelvvizsgájuk is

Egyetemi partnerek:

Service Design – Szolgáltatástervezés 

A szolgáltatások fogyasztóként, ügyfélként és állampolgárként befolyásolják mindennapi életünket. Élményalapú gazdaságban élünk és dolgozunk, amelyben munkahelyeinket, jólétünket és életminőségünket befolyásolja az, ahogyan a szolgáltatásokat tervezik és irányítják. Az elmúlt évtizedek során a szolgáltatási ágazat az EU gazdaságának legnagyobb alkotóelemévé vált, jelenleg a GDP 70%-át adja, és a régió munkahelyeinek 90%-át teremti meg.

Szolgáltatástervezésnek nevezzük a tervezési technikák gyakorlati és kreatív alkalmazását a szolgáltatások kialakítására vagy fejlesztésére. A service design egy értékteremtő folyamat, mely során a szolgáltatás tervező szakemberek összehangolják a humán erőforrásokat, infrastruktúrát, kommunikációt és az anyagi összetevőket annak érdekében, hogy a maximalizálják a felhasználói élményt.

A szolgáltatástervezés egy szolgáltatás létrehozására vagy fejlesztésére szolgál, ahogy a szó is mondja. A Service Design szolgáltatás-központú szemléletmódot alkalmaz, a vállalat és ügyfelei közötti minden találkozást szolgáltatásnak tekintve. 

SDSI képzésről

A Service Design Strategies and Innovations (SDSI) mesterképzés során a hallgatók sokoldalú szolgáltatási innovátorokká válnak, akik stratégiai tervezéssel, menedzsmenttel és kreatív vezetéssel képesek változást lehetővé tenni a köz- és magánszervezetekben.

A programba évente kevesebb mint 30 hallgatót vesznek fel, ami lehetővé teszi a tanulmányi folyamat egyéni és személyre szabott megközelítését, valamint szoros kapcsolatépítést biztosít a hallgatók és az oktatók között.

A végzettek kettős mesterdiplomát kapnak, egyet a Lett Művészeti Akadémiától, egyet pedig a Lappföldi Egyetemtől. Az SDSI szoros kapcsolatokat ápol az iparral, így kutatási, tervezési és tesztelési lehetőségeket biztosít valódi ipari partnerekkel a lettországi és finnországi tanulmányi témákban és projektekben.

A tanterv első szemesztere.

További információért látogass el a mesterképzés hivatalos honlapjára.

Források:

https://www.sdsi.ma/programme#partners

https://www.digitalhungary.hu/e-volution/Mi-a-kulonbseg-a-Design-Thinking-es-a-Service-Design-kozott/9189/

Vélemény, hozzászólás?