Lapland University of Applied Sciences

Lapland University of Applied Sciences az Európai Unió legészakibb Alkalmazott Tudományok Egyeteme, Lappföld szívében, Rovaniemiben. Az egyetemnek két további kara van, Kemiben és Tornióban. Az egyetem angol nyelven négy alapképzést, illetve egy mesterképzést kínál.

Alapképzések

Ápoló – Nursing

Mérnök (gépi tanulás és adatmenedzsment) – Engineering (machine learning and data engineering)

Nemzetközi gazdálkodás – International Business

Turizmus – Tourism

Mesterképzés

Digitális Üzleti Menedzsment – Digital Business Management


Ápoló – Nursing

Az ápolói alapkézés általános és speciális egészségügyi és ápolási ismeretekkel rendelkező egészségügyi szakembereket képez. A tanulmányok befejezése után a hallgatóknak lehetősége van Finnországban és más nemzetközi környezetben dolgozni akár kórházakban, akár más egészségügyi központokban, illetve a magánszektorban.

A hallgatók számára széles körű alapismereteket, valamint az egészségügyi ellátás jelenlegi és jövőbeli igényeinek kielégítéséhez szükséges haladó szintű ismereteket biztosít a képzés. A hallgatók jó elméleti és gyakorlati ismereteket kapnak az ápolás, az ápolástudomány és az ápolási kutatás területén, így képesek lesznek hozzájárulni az ápolás fejlődéséhez. Az ápolói szakma részeként távoktatást és digitális szolgáltatásokat is tanulnak a hallgatók. A képzés során a hallgatók megtanuljálk az elméleti fogalmakat és gyakorlati tapasztalatokat együttesen hasznosítani. Ezek a kapcsolatok az elmélet és a gyakorlat integrációját igénylik, amit a gyakorlatra való reflektálás segít elő. A klinikai gyakorlatot Finnországban vagy részben külföldön végzik a hallgatók.

A nemzetközi programban tanulva kiváló lehetőséged van arra, hogy olyan oktatásban részesülj, amelyet nagyra értékelnek. A képzés része a finn nyelvtanulás, melyet a szakmai gyakorlat során is gyakorolhatnak a hallgatók. A képzést követően megfelelő szintű nyelvtudással jó eséllyel helyezkedhetsz el Finnországban ápolóként.

Képzés helye: Kemi

Képzés formája: Nappali képzés

Képzés hossza: 3.5 év

Egységes jelentkezési időszak: 2022. január 5-19.

Videó a képzésről

Részletek az egyetem oldalán

Részletek a Studyinfo oldalán


Mérnök – Engineering

A mérnöki alapképzés (gépi tanulás és adatmenedzsment) olyan készségeket és ismereteket nyújt, amelyekkel gépi tanulási és adatmenedzsment szakemberként dolgozhatsz a diploma megszerzése után. A képzés során a fő hangsúly és a specializációs terület a gépi tanulás és az adatmenedzsment.

A képzés elvégzése után szakértői pozícióban vagy vállalkozóként tudsz elhelyezkedni a gépi tanulás és az adatkezelés területén helyi vagy nemzetközi cégeknél. A program az északi iparral és üzleti szférával szoros együttműködésben valósul meg. A gépi tanulás és a mesterséges intelligencia különböző területeit tanulhatod meg, például a programozást, a matematikai módszereket, az algoritmustervezést és az adatgyűjtést az érzékelőktől a felhőtechnológiákig. Megismerkedhetsz az IoT és az automatizálási rendszerekkel is. Azt is megtanulod majd, hogyan kell szakértőként projektekben dolgozni és projekteket irányítani. Gyakorlati tudásra tehetsz szert, amely segít, hogy különböző kihívást jelentő nemzetközi működési környezetekben dolgozhass.

A finn nyelvtanulás a tanulmányok fontos részét képezi. A gépi alapú adatfeldolgozás és döntéshozatal fejlesztése során a felelősségteljes és értékalapú szemléletet sajátíthatod el. Tanulmányaid során fejlesztheted előrelátó képességeidet, és új utakat találhatsz a felelős és adatvezérelt üzleti tevékenység megerősítésére. A tanulmányok irányított és célorientált gyakorlati képzést tartalmaznak. Az oktatási intézmény és a vállalatok közös, előre meghatározott célok felé irányítják kompetenciáid fejlesztését.

A diploma megszerzését követően a következő pozíciókban tudsz elhelyezkedni:

 • Projekt-szakértő
 • Adatmérnök
 • Szoftvermérnök
 • Gépi tanulási szakember
 • Mesterséges intelligencia fejlesztő

Képzés helye: Rovaniemi

Képzés formája: Nappali képzés

Képzés hossza: 4 év

Egységes jelentkezési időszak: 2022. január 5-19.

Videó a képzésről

Részletek az egyetem oldalán

Részletek a Studyinfo oldalán


Nemzetközi gazdálkodás – International Business

A nemzetközi gazdálkodás alapszakon egy nemzetközi hallgatói csoportban tanulhatsz üzleti tevékenységet, ahol elsajátíthatod, hogy a környezeti és társadalmi tényezők hogyan befolyásolják az üzleti döntéseket. Tanulmányaid során olyan üzleti szakértővé válsz, aki globális és helyi szinten is innovatívan tud dolgozni, és vállalkozói szemlélettel rendelkezik az üzletfejlesztéshez. A képzés során megismerheted a saját vállalkozás létrehozásának lehetőségeit és egyéni vállalkozói pálya kialakításának lehetőségeit. Képes leszel arra is, hogy felismerd a körülötted lévő üzleti lehetőségeket. Ez a diploma lehetővé teszi, hogy az üzleti élet különböző területein és a közszférában is különböző pozíciokban tudj elhelyezkedni.

Tanulmányaid során a fenntarthatóság témája kiemelt szerept játszik. Lappföld és az északi-sarkvidéki régió ideális helyszínt kínál a fenntarthatóság tanulmányozásához egy, a klímaváltozás által veszélyeztett környezetben. A program ösztönzi az innovatív fenntartható üzleti ötletek kidolgozását és megvalósítását vállalkozásokkal közös projektekben, helyi és globális szinten is. Erős alapokat szerezhetsz olyan üzleti területeken, mint például a marketing, a pénzügyi menedzsment, az üzleti jog, a fenntartható számvitel, az üzleti kommunikáció és a projekttervezés. Tanulmányaid során bővítheted ismereteidet és készségeidet a fenntarthatósággal és annak az üzleti élethez való viszonyulásával kapcsolatban.

A képzés egyik előnye az egyedülálló oktatási és természeti környezet. Olyan innovatív tanulási környezetben vehetsz részt, amely ötvözi az elméletet és a gyakorlatot, valamint a modern létesítményeket a hatékony tanulást támogató fejlett technológiákkal. A helyi vállalatokkal és szervezetekkel szoros együttműködésben megvalósított projektekben gyakorlatban alkalmazhatod az elméleti órákon megszerzett tudást.

Az oktatás többféle formában történik: tantermi oktatás, valamint helyszíni tevékenységek, például gyakorlati képzés egy vállalatnál, kirándulások a régióban, nemzetközi csereidőszak és virtuális tanulmányok. Nemzetközi készségeidet tovább fejlesztheted egy külföldi szemeszter vagy gyakorlati képzés során. Lehetőséged lesz arra is, hogy a nemzetköziesedést helyi szinten is megtapasztald a helyi hallgatókkal közös tanulmányi projekteken és rendezvényeken keresztül.

A nemzetközi gazdálkodás szakon lehetőség van kettős diploma megszerzésére a Turiba Egyetemen vagy az FH Aachen Alkalmazott Tudományok Egyetemén. A kettős diplomaprogram lehetőséget biztosít a hallgatóknak, hogy meghatározott ideig egy partnerintézményben tanuljanak, és mindkét intézményben diplomát szerezzenek.

A képzést követően a következő pozíciókban helyezkedhetsz el:

 • Marketingmenedzser
 • Ügyfélkapcsolati vezető
 • Szolgáltatási vezető
 • Értékesítési tárgyaló
 • Projektmenedzser
 • Vállalkozó
 • Környezetvédelmi, egészségvédelmi és biztonsági vezető
 • Fenntarthatósági vezető

Képzés helye: Rovaniemi

Képzés formája: Nappali képzés

Képzés hossza: 3.5 év

Egységes jelentkezési időszak: 2022. január 5-19.

Videó a képzésről

Részletek az egyetem oldalán

Részletek a Studyinfo oldalán


Turizmus – Tourism

A turizmus alapképzés arra összpontosít, hogy a nemzetközi turisztikai iparban szükséges készségeket és ismereteket adjon a hallgatóknak. Lappföld népszerű nemzetközi turisztikai célpont, amely egyedülálló tanulási lehetőségeket biztosít a hallgatóknak. A turizmus szak célja, hogy a turisztikai és vendéglátóipar számára olyan menedzsereket képezzen, akik képesek a turisták elvárásait kielégíteni, élményt nyújtani számukra, miközben figyelembe veszik a természeti és kulturális tényezőket, illetve védik azokat.

A program specializációs területe a turizmusmenedzsment és élménytervezés. A programspecifikus tanulmányok kiemelt hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, a kockázatkezelésre és a turisztikai üzletághoz kapcsolódó egyéb területtel kapcsolatos kérdésekre. A modern marketing, beleértve az e-kereskedelmet és a termékfejlesztést, valamint a különböző nyelvi és kulturális tanulmányok fontos szerepet játszanak a képzés során. Az egyetem szoros kapcsolatban áll a helyi, illetve a térségben működő turisztikai vállalkozásokkal, amelyekkel különböző projektben és egyéb tanulmányokhoz kapcsolódó feladatokban működhetnek együtt a hallgatók. Továbbá a hallgatóknak lehetősége van céglátogatásokra, kirándulásokra, vendégelőadásokon való részvételre és egyéb tevékenységeket is szervez az egyetem.

Az elméleti ismereteket hasznosíthatod a gyakorlatban már a képzési időszak alatt is, ugyanis a képzés tartalmaz egy szakmai gyakorlatot, amely Finnországon kívül is elvégezhető. A képzés lehetővé teszi, hogy értékes kapcsolatokat építs a turisztikai vállalatokkal és a szakterület más szervezeteivel. A nemzetközi turisztikai és vendéglátóiparban szükséges készségeket és szakértelmet tanítjuk.

A diploma megszerzése után a turizmussal kapcsolatos, multikulturális és nemzetközi vonatkozású témákban kiváló kompetenciákkal és készségekkel rendelkező magán- és állami szervezeteknél dolgozhatsz. A vendéglátás-menedzsment alapképzés elvégzése után számos érdekes karrierlehetőség vár rád a turizmus és a vendéglátás területén:

 • Élménytervező
 • Marketing/értékesítési menedzser
 • Utazásszervező
 • Ügyfélszolgálati/rendezvényszervező
 • Fenntartható utazási koordinátor
 • Projektmenedzser/koordinátor
 • Vállalkozó

Képzés helye: Rovaniemi

Képzés formája: Nappali oktatás

Képzés hossza: 3.5 év

Egységes jelentkezési időszak: 2022. január 5-19.

Videó a képzésről

Részletek az egyetem oldalán

Részletek a Studyinfo oldalán


Digitális Üzleti Menedzsment – Digital Business Management

A digitális üzleti menedzsment online mesterképzés azoknak a hallgatóknak szól, akik a digitális korszakban a vállalati értékteremtéshez és értékinnovációs folyamathoz kívánnak hozzájárulni. A modern üzleti átalakulás megköveteli a dinamikus üzleti környezet, a fejlődő vállalati versenyképesség és fenntarthatóság, valamint a vállalati ökoszisztémák megfelelő változásainak megértését. Olyan gazdaságban élünk, ahol a jövő vezetőinek képesnek kell lenniük a digitális üzletfejlesztésre, miközben megértik a globális üzleti változásokat és figyelembe veszik a fenntarthatóságot. A vezetés központi szerepet játszik az átalakulási folyamatban.

A digitális üzleti menedzsment online mesterképzés célja, hogy erősítse a hallgatók személyes és professzionális fejlődését. A fejlesztési feladatok a hallgatók szakmai karrierfejlődési pályáján alapulnak. A kutatásra, fejlesztésre és innovációra való orientáció egyedülálló alapot biztosít a tudásfejlesztéshez, így a hallgatók vállalkozásaiban változás- és versenyképességi mozgatórugóként működik.

A képzés online zajlik, így munka mellett is elvégezhető a világ bármely pontjáról. A kontakt hetek félévenként egyszer kerülnek megszervezésre.

Képzés helye: Online (Szemeszterenként egy hét Tornioban)

Képzés formája: Távoktatás

Képzés hossza: 1.5 év

Jelentkezési időszak: 2022. március 1-31.

Részletek az egyetem oldalán

Részletek a Studyinfo oldalán