Mert egy finnel kötött barátság egy életre szól.


Háttér

A mai fiatalok előtt álló továbbtanulási döntéshozás egy felettébb stresszes folyamat és időszak. Biztosra vehetjük, hogy ez a döntés túlbecsült, és köszönhetően a mai pörgő világban tapasztalható információ és lehetőség-túltengésnek sokkal nehezebb megtalálni a megfelelő szakirányú képzést, mint anno 20 évvel ezelőtt.


Célja

– Továbbtanulási, továbbképzési lehetőségek interaktív bemutatása, orientációs és önismereti tapasztalatszerzés

– Nemzetközi Kapcsolatok erősítése, kialakítása (Közösségépítés) 

– Bevált tanulásmódszertani gyakorlatok bemutatása és oktatásfejlesztés elősegítése

.

A program célja, hogy segítse a középiskolás diákokat az előttük álló pályaválasztási és továbbtanulási döntéshozásban. Emellett bemutatja, miért minta a finn oktatás és milyen hallgatói lehetőségeket kínál magyar diákok részére. Továbbá célja még, a magyar-finn (Veszprém-Rovaniemi testvérvárosi) kapcsolatok erősítése, kulturális tapasztalatszerzés és életreszóló kötelékek kialakítása egy minta értékű társadalom (és oktatás) formálóival.


A program két részből áll

Finnországi kirándulás Rovaniemiben, majd a finn cserediákok fogadása Veszprémben. Mindkét rész alatt egy csoportban, felnőtt kísérőkkel közösen történik az utazás. A program alatt a résztvevők a fogadócsaládjaik és a partneregyetem vendéglátásában és teljes ellátásban részesülnek.


Mit nyújt?

Ismereteket a tradicionális finn – lappföldi család, összetartó közösség és egy modern diákközpontú modern iskola mindennapjairól

Válaszokat a finn oktatás praktikusságáról valamint arra, hogy miért is minta a finn rendszer – szerintünk és sokan mások szerint is!

Hihetetlen élményeket, örökké szóló barátságokat a Mikulás és a rénszarvasok földjéről

Kulcsfontosságú tapasztalatokat és készségeket, melyek segítenek majd a későbbi pályaválasztási és továbbképzési döntéshozásban

Bemutatja a finn felsőoktatás továbbtanulási lehetőségeit, valamint a magyar partneregyetemek képzéseit és nemzetközi lehetőségeit

Önismereti tapasztalatok és egyéni adottságok felfedezése révén önálló döntéshozást segíti elő a program

A résztvevők nemzetközi tanulmányi tapasztalatot szerezhetnek, multikulturális közegbe, egy más kultúrábanCélcsoport

Fiatalok 16-25

Továbbtanuláson, továbbképzésen, karrierváltáson gondolkozók

Tanárok


Részletek

Helyszín 1: Rovaniemi, Finnország
Helyszín 2: Veszprém, Magyarország
Szállás: Családoknál, Cserediákoknál

Időpont: 2021 március (pontos dátum hamarosan)
Ellátás: A cserediákok a családok vendéglátásában részesülnek, a programokat partnereinkkel közösen szervezzük és biztosítjuk


Sorsfordító élmény volt számomra, hogy középiskolásként Lappföldön tölthettem egy hetet cserediákként. Bepillantást nyerhettem az ottani iskolai élet és a finn kultúra mindennapjaiba.

Tuba Orsi, Program koordinátor


Bővebb információkkal hamarosan!

Ha felkeltette az érdeklődésedet a finn csereprogram, kérlek iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj az újdonságokról és további részletekről.


Kövess minket: